Sommar 2006
Äntligen sjösättning!

 

 

 

 

Den 30 maj blev det äntligen av; båten döptes och sjösattes utanför Tallin. Hon fick namnet Artemisia II. Sedan dröjde det två veckor innan jag, tillsammans med fyra vänner, seglade hem henne. Det var motvind nästan hela vägen, så jag lärde mig att min nya båt kryssar bra!

Det finns förstås många detaljer kvar att fixa, och under sommaren ska segla i skärgården och lära känna båten.

I ett projekt som detta råkar man självklart ut för bakslag. Båten blev levererad nästan ett år efter utlovad tid, vissa saker som var överenskomna har inte gjorts, och kommunikationen med varvet har inte varit en lätt uppgift. Detta har dock inte äventyrat själva långseglingen i sig. Men ett par veckor före sjösättningen kom varvet med slutfakturan. Den innehöll en hel del som det, enligt min uppfattning, inte finns någon rimlighet i, varken i kostnad eller i tidsåtgång. Summan visade sig inte vara förhandlingsbar, betalade jag inte blev det ingen sjösättning. Resultatet av detta blev att jag fick betala 100 000 kronor mer än vad jag anser att jag skulle. Det är mycket pengar.

Så i nuläget finns det ingen möjlighet för mig att komma iväg på min långsegling 2008. Det är en sorg som förtar den glädje jag egentligen vill känna över att äntligen fått hem båten.
 
 Anna och Lotta döper båten med champagne.  Torbjörn och Magnus seglar genom Finska Viken.

Självklart var båtens gudmödrar, Anna och Lotta, med på hemseglingen.  Jag har hittat en av de bästa platserna på båten!

Följ bygget!

Februari 2003 - Projektet börjar
Hösten 2003 - Bygget kan börja
Maj 2004 - Nu har jag sett henne
Vår/sommar 2005 - Bilder från bygget
Mars 2006 - I isens grepp
Sommar 2006 - Äntligen sjösättning
Oktober 2007 - Vad händer?!