Om böckerna

 

 

 

 ny bok

”Mot pingvinernas land” är utgiven av Norstedts Förlag.

 

Hämtat från bokens baksidestext:

I juni 2009 ger sig Milo Dahlmann iväg med sin specialbyggda tiometers stålbåt, Artemisia II. Målet är att segla till Antarktis. Hon har försökt tidigare men den här gången har hon bättre utrustning och mer erfarenhet.

Den här gången når hon också sitt mål och överväldigas av pingvinerna, den klara sikten och det mäktiga landskapet. Men får också anledning att fundera över situationen på vårplanet och hur vi förhåller oss till den värld vi lever i.

Milo förmedlar vad hon upplevt och lär oss att många av våra drömmar kan bli verklighet. Om rädsla och mod och framför allt: om lyckan att segla på egen köl.

Boken om min första långsegling ”Min dröm om havet”(B. Wahlströms förlag)är tyvärr slutsåld. Men den finns på biblioteken.

Hämtat från bokens baksidetext:

Milo Dahlmann hade en dröm: att segla till Antarktis! Hon längtade efter att befinna sig i en liten båt mitt ute på oceanen, nära naturens krafter. Men vad gör en okänd kvinna  utan stora ekonomiska tillgångar? Hon bestämde sig helt enkelt. Utan sponsorer och efter två års förberedelser lämnade hon sommaren 1997 hemmahamnen i Stockholm. Ett och ett halvt år senare var hon tillbaka och hon hade då seglat runt Sydamerika och hem igen, en sträcka på ca 30 000 sjömil. Tre av de femton delsträckorna seglade hon ensam, på de andra hade hon besättning ombord. Hela denna fantastiska seglats gjordes med Milos båt ”Artemisia”, en vanlig familjebåt på bara dryga åtta meter. När hon kom hem fick hon dessutom veta att hon blivit den första svenska kvinnan som ensamseglat över Atlanten!
Här berättar Milo Dahlmann om sina erfarenheter. Det handlar om val av båt, väg, utrustning och besättning men också om den egna kunskapen och kapaciteten, egen rädsla och eget mod – och framför allt om lyckan att segla på egen köl! Hon förmedlar vad hon upplevt och lärt och lär oss att många av våra drömmar om livet har en möjlighet att bli verklighet. Vi kan mer än vi tror!

Skrivet om boken:

”…Boken är mycket fängslande och medvetandegör allas vårt ansvar för naturen vid sidan om seglingsupplevelserna…”
Örnsköldsviks Allehanda 

”…rakt igenom spännande…”
Svenska Journalen
 

”…Milos bok skiljer sig från andra böcker i genren. Långfärdsseglare får gärna perspektivet att de alltid står i världshändelsernas centrum. För skeppare Milo är det hon, världen och vi. Spänstigt bjussar hon på sig själv i med- och motvind. Ibland gråter hon. För det mesta har hon koll på läget.”
Dagens Nyheter

”…Hennes bok blir därför en nöjsam läsning.”
Båtliv