Oktober 200
Vad händer?!

 

 

 

 

Det har tyvärr inte varit någon uppdatering på länge. Mer information om vad som hänt sedan sist!

Först sommaren med Artemisia II blev inte så lång som jag hade önskat. Det blev inte heller tillfälle att testa henne i lite hårdare väder. Vintern kom, och jag började på ett antal förbättrings-projekt. Ett var att få en huv över nedgångsluckan så att den blev tät, och göra det möjligt att ha en sprayhood. Ett annat var att skaffa blytackor så ja kunde testa viktförhållande och lovgirigheten.

När sommaren2007 kom seglade Torbjörn (min sambo), jag och katten Modesty upp till Höga kusten. Förutom att det var en härlig semester och vacker natur blev det också tillfälle att testa Artemisia II mer än första sommaren. Man kan lugnt säga att det är en bra och stabil båt. Inga otrevliga överraskningar. Sen finns det förstås en lång lista med olika saker som måste fixas och förbättras. Just nu ligger hon på Mälarvarvet för att få vissa av dessa åtgärdade.

Uppenbart är att jag inte kommer iväg på min långsegling 2008. Efter den otrevliga överraskningen förra året har jag skaffat ny kraft och har nu siktet inställt på 2009. Ett idogt sparande av pengar ska göra det möjligt! Tiden fram till dess kommer att bestå i att systematiskt kunna stryka saker från åtgärdslistan och spara ihop de pengar som behövs.

Jag kommer att fortsätta med uppdateringar när avseglingen närmar sig eller om det sker några förändringar i planerna.

 På Björkö i augusti.  Segling längst Höga kusten

Modesty spanar efter land!  Utsikt från Mjältön Sveriges högsta ö.

Följ bygget!

Februari 2003 - Projektet börjar
Hösten 2003 - Bygget kan börja
Maj 2004 - Nu har jag sett henne
Vår/sommar 2005 - Bilder från bygget
Mars 2006 - I isens grepp
Sommar 2006 - Äntligen sjösättning
Oktober 2007 - Vad händer?!